vineri, 23 decembrie 2011

Odată...în doi!

·         
  

Ce a fost totul pentru ea?
     Cel mai împlinit moment din viaţa ei. A fost timp irosit? Nicidecum!


      Ce a fost totul pentru el?  
    Timp în care a dat totul şi n-a primit ce-a vrut în schimb. Timp pierdut.


      Ce n-a înţeles ea?
De ce oamenii sunt toţi la fel. Şi e furioasă pentru că, pentru un moment, a crezut că el era diferit. Dar şi-a dat seama, târziu într-adevăr, că ipocrizia cu care o trata i-a atins mai întâi trupul şi abia la sfârşit sufletul. Şi-a dat seama că l-a cunoscut mai bine prin alţii, că nu era un om transparent şi demn de iubirea ei timidă.


Ce n-a înţeles el?
De ce ea a plecat când lucrurile deveneau frumoase şi de ce nu s-a întors într-un moment perfect. De ce a ales să nu îl facă să sufere când putea să se prefaca
 foarte uşor. De ce nu l-a iubit mai întâi cu trupul.



Ce regretă ea?
Poate că nimic, pentru că nu are de ce să o facă. Ştie că s-au maturizat împreună şi că asta o să îi lege pentru totdeauna. Ştie că el nu a iubit-o niciodată, dar de data asta orogoliul ei nu o mai împiedică să spună că ea l-a iubit atâta timp şi nu degeaba.

Ce regretă el?
Regretă totul. Ştie că a fost iubit cu tot sufletul şi nu îi pasă. Ştie că a fost prima şi ultima persoană care l-a făcut să se simtă infinit mai bine decât ar fi crezut, dar rămâne indiferent.

Ce nu ştia ea?
Că oamenii sunt ipocriţi, falşi, laşi şi la fel.

Ce nu ştia el?
Că oamenii fac greşeli şi că dacă cineva nu te iubeşte cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubeşte mai mult decât ai fi crezut că se poate.

Ce a ales ea să facă?
Să refuze totul. Să accepte lucruri pe care nu e sigură că le vrea. Pentru că ea crede în realitatea care se vede, iar realitate care se vede e pură falsitate.

Ce a ales el să facă?
Să accepte orice. Pentru că el nu crede în lucrurile profunde, dar nu o să creadă niciodată, pentru că oamenii care mint, care sunt ipocriţi şi superficiali nu ajung niciodată la profunzimea absolută.

Le va părea rău vreodată?
Da, întotdeauna! Pentru că n-au avut curaj să îşi ceară iertare privindu-se în ochi. Iar atunci când el îşi va cere iertare, ea va ştii că falsitatea începe să dispară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu